diumenge, 6 de novembre del 2011

L'amor inunda Lleida

El 2n Congrés de l’Amor: el despertar de la consciència i la Unitat  porta a la capital del Segrià una manera alternativa de viure 


El 2n Congrés de l'AMOR arriba a Lleida els propers 11 i 12 de novembre amb una nova concepció de la vida i l'Univers. L'Associació Cultural per a l'Expansió de la Pau, l'Amor i la Unitat (ACEPAU), organitzadora de l'acte, representa a la capital del Segrià una filosofia diferent basada en "aprendre a viure amb l'AMOR i la UNITAT, pensant, expressant i actuant des del COR." 

Una alfarrassenca col·laboradora, Rosa Maria Boté, ens explica que l'objectiu del Congrés és informar a la gent sobre l'obertura a la consciència i a l'amor, els suposats motors d'una transformació radical que ha de viure la  nostra societat: "Han de caure les maneres racionals d'actuar i totes les estructures actuals, ja siguin polítiques, econòmiques o religioses. Hem de recuperar la nostra essència: l'amor, la solidaritat, la confiança... i deixar fluir la ment emocional." 

Segons aquesta nova visió, els humans i l’Univers estan intrínsecament lligats per una sèrie d’energies. Aquestes es manifesten a les persones en forma d'emocions i sentiments i avui dia estan dominades per la insatisfacció i el malestar. Per aquest motiu, els seguidors de la teoria entenen totes les convulsions que pateix el nostre món (la crisi, les revolucions, les manifestacions…) com els efectes d’un procés de modificació universal.


A més, l’11/11/11 és una data significativa pels protagonistes de les conferències: hi culminen una sèrie d’energies que impulsen a les persones a canviar individualment i obrir-se a aquesta ideologia. És un primer pas que desembocarà en una lluita col·lectiva per fer un néixer una nova societat. Es basarà en una forma de convivència entre les persones i la Terra recolzada en el respecte, la tolerància, la comprensió…

Es tracta doncs d’un moviment amb una ideologia complexa que sembla haver arrelat en diversos punts del planeta. L’entrevistada Rosa M. Boté, qui va respondre pacientment a les meves preguntes, va recomanar les pàgines següents a aquells que vulguin obtenir-ne més informació:


Aquesta manera alternativa d’entendre la vida i el món preveu atreure a Lleida al voltant d’uns 300 assistents, xifra que es va aconseguir en la passada edició del Congrés celebrada també a la vella catedral el 10/10/10. Durant el cap de setmana es duran a terme diverses xerrades i activitats en les quals es podrà participar adquirint una entrada de mitja jornada al preu de 10 euros o una vàlida per tot el dia de 15 euros.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada