dimarts, 31 de desembre del 2013

Un desig d'última hora

“Por lo general se cree que tener un objetivo marcado es algo bueno: que la persona sabe lo que quiere y que lo persigue; por otra parte, sin embargo, tal situación le impone unas anteojeras y nada más. Y ocurre que lo que está más allá, lo que se sale del límite impuesto puede resultar mucho más interesante e importante. A fin de cuentas, entrar en un mundo diferente significa penetrar en un misterio, y ese misterio puede guardar muchos laberintos y recovecos, ¡tantos enigmas e incógnitas!”

Ryszard Kapuscinski, Ébano

Per aquells que creuen en supersticions, l’any que acomiadem confirma que el 13 és el número de la mala sort. Tanquem un 2013 amb 23.000 persones sense llar, 4.811.383 aturats i desnutrició. No entren en aquestes xifres els protagonistes d’una gran varietat d'escàndols polítics i financers que ocupen les planes dels mitjans juntament amb una nova estirp d’ideòlegs d’extrema dreta.

Però malgrat el desencant i la indignació, brindarem aquesta nit per un any nou que arriba carregat d’incògnites i esperances. Els propòsits que ens farem aniran des d’aprovar els examens i trovar feina, a exercir el dret d’expressar les nostres opinions sobre un futur que ens afecta a tots. José Luís Sampedro, un gran savi que ens ha deixat aquest 2013 afirmava que les finalitats de la vida, l’art de la vida, eren “hacerse uno mismo, pensar por uno mismo, ser más lo que uno es”.

En aquestes darreres hores que ens separen d'un nou any ple de possibilitats, espero que siguem prou valents per penetrar en el misteri del que parlava Kapuscinksy, un dels mestres del periodisme, aprenguem l’art de viure de Sampedro i com Eduardo Galeano en aquest vídeo, delirem. Feliç 2014 a tothom.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada